Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgrön politik hämmar länet

Svar till Thomas Östros Debattinlägg: ”Moderat politik bygger på otrygghet”.

Östros försöker sig på att beskriva den moderata politiken. Det är förvånande hur omfattande just denna del är. Beskrivningen av den egna politiken är försvinnande liten och oprecis. Finansieringen av hans överbudspolitik lyser med sin frånvaro, men för oss moderater är den uppenbar. Chockhöjningar av skatter för vanliga löntagare ska nu finansiera en återgång till det så kallade bidragssystemet. Skiljelinjerna blir tydliga mellan de rödgröna och alliansen. Arbetslinjen står mot bidragslinjen.

Vänsterpartiernas politik skulle riskera Sveriges ekonomiska återhämtning och leda till färre jobb. Det skulle leda till stigande utgifter och lägre intäkter till statskassan. Detta till trots räknar vänsterpartierna med samma intäkter som alliansen. I praktiken finns det därför stora ofinansierade hål i vänsterpartiernas budget.

En stor del av oppositionens satsningar utöver regeringens politik går till bidragssystemen. 60 procent av de ökade skatteintäkterna skall användas till höjda bidrag. Kraftiga skattehöjningar på företagande skickas vidare till konsumenterna i form av priser på varor och tjänster. Följden blir stigande inflation och högre räntor. Vanliga löntagare med bostadslån riskerar därmed att få stigande kostnader med tusentals kronor med oppositionens politik. Därtill sänkt jobbskatteavdrag och återinförd fastighetsskatt ännu mindre kvar i plånboken.

Är detta vad Thomas Östros menar med trygghet? Östros talar också om att den sittande regeringen har ökat klyftorna i Sverige.

Sanningen är den att inkomstspridningen ökade med 27 procent under  socialdemokraternas regeringstid. Endast en politik som skapar fler jobb kan minska klyftorna och stärka rättvisan i Sverige. Oppositionens  politik skulle därför pånytt öka både utanförskapet och klyftorna i Sverige. I inlägget återfinns en beskrivning om att regeringen straffbeskattar pensionärerna.

Regeringen har sänkt skatten för pensionärerna två år i rad och den tredje sänkningen kommer i januari 2011. Socialdemokraterna har aldrig sänkt skatten för denna målgrupp och de har också systematiskt avslagit moderaternas tidigare förslag till skattesänkning för pensionärerna. Hur trovärdiga är de när de talar om att sänka skatten för pensionärer?

Östros är tydlig med att oppositionen vill återgå till en sjukförsäkring likt den som varje dag kastade 140 människor i förtidspension och som låste fast människor i långa passiva sjukskrivningar.  Den trenden har vi vänt. I dag har antalet förtidspensionärer minskat med 6 0 000 personer jämfört med 2006. Varje människa som går tillbaka till arbete är en vinst för såväl den enskilde som för samhället.

Självklart sk a de vars hälsa eller andra förutsättningar sätter stopp för rehabiliteringsarbetet fortfarande ha en möjlighet till förlängd sjukpenning eller förtidspension. Trygghet ska vara en självklarhet för dem som behöver det.

Vänsteroppositionen har presenterat en politik som direkt hämmar näringslivet i Jämtlands län. Höjd bensinskatt, införd kilometerskatt,  halveringen av ungdomarnas arbetsgivaravgift  ska tas bort och borttagandet av vårdvalet är bara några exempel på vad oppositionen vill genomföra.

Du som väljare avgör länets framtid!

Saila Quicklund (M)

Länsförbundsordförande  och riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel