Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röda Korsets kontor läggs ned

Kontoret i Strömsund försvinner, efter beslut av Röda Korset att organisationen ska bantas.

Röda Korset lägger ned sina kontor på sjutton ställen i landet. Röda Korset har beslutat att antalet anställda ska bantas från 450 till cirka 300. I Jämtlands län försvinner ett kontor, nämligen i Strömsund:

– Det är egentligen ingen nyhet, för just Strömsund är förhandlat och klart sedan länge, säger Röda Korsets regionchef Hans Green. Totalt i landet så räknar vi med att vår nya slimmade organisation ska vara sjösatt under 2011. Vi har helt enkelt inte råd att ha så mycket personal.

På kontoret i Strömsund arbetar en person, Gudrun Hansson. Hon har känt till nedläggningen sedan lång tid och känner ingen större oro:

– Jag har varit anställd rätt länge så jag blir inte bland de första som får gå.

Gudrun Hansson kommer fortsättningsvis att arbeta på kontoret i Östersund. Men innan dess, under ovisst antal år, får hon jobba på hemmaplan, eftersom Socialdemokraterna efter sin valseger nominerat Gudrun som kommunalråd i Strömsund.

Röda Korsets generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström meddelar i ett pressmeddelande att organisationsförändringen endast berör tjänstemännen, och att frivilligkretsarna inte kommer att påverkas.