Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röda Korsets kontor läggs ned

Kontoret i Strömsund försvinner, efter beslut av Röda Korset att organisationen ska bantas.

Annons

Röda Korset lägger ned sina kontor på sjutton ställen i landet. Röda Korset har beslutat att antalet anställda ska bantas från 450 till cirka 300. I Jämtlands län försvinner ett kontor, nämligen i Strömsund:

– Det är egentligen ingen nyhet, för just Strömsund är förhandlat och klart sedan länge, säger Röda Korsets regionchef Hans Green. Totalt i landet så räknar vi med att vår nya slimmade organisation ska vara sjösatt under 2011. Vi har helt enkelt inte råd att ha så mycket personal.

På kontoret i Strömsund arbetar en person, Gudrun Hansson. Hon har känt till nedläggningen sedan lång tid och känner ingen större oro:

– Jag har varit anställd rätt länge så jag blir inte bland de första som får gå.

Gudrun Hansson kommer fortsättningsvis att arbeta på kontoret i Östersund. Men innan dess, under ovisst antal år, får hon jobba på hemmaplan, eftersom Socialdemokraterna efter sin valseger nominerat Gudrun som kommunalråd i Strömsund.

Röda Korsets generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström meddelar i ett pressmeddelande att organisationsförändringen endast berör tjänstemännen, och att frivilligkretsarna inte kommer att påverkas.