Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rod Stewarttackar sin appeal

Allt han ville ha var en sportbil.
40 år senare lever Rod Stewart fortfarande livet som rockbuse, playboy och popcrooner.
Vad är den potenta 65-åringens motgift mot ålderdom?

Rod Stewart försjunker i tystnad. Funderar en stund.

Så svarar han med den där karaktäristiska stämman – elegant sliten som efter en natt fylld med Stellas och Benson & Hedges:

– Jag har en underbar ung fru och jag dricker ungt vin. Jag har levt ett ganska stressfritt liv. Jag försöker motionera varje dag. Inte i dag dock, för jag skadade benet när jag spelade fotboll i söndags. Och så har jag sex barn som, trots att tre är vuxna, kommer till pappa för att be om råd.

S ångaren med de blonda hårtopparna är mitt uppe i sina bandrepetitioner. En låtskatt som sträcker sig över fyra decennium från The Faces till senaste skivan ”Soulbook” ska repas in inför den stundande världsturnén.

I morgon, den 17 juni stannar han till i Stockholm.

– Det är fortfarande exalterande att gå upp på scen. Det är bättre än alkohol och alla sorters droger att ge sig upp där och sjunga. Det är mitt jobb och det är vad jag älskar att göra. Min dotter sade till mig; ”Pappa du är så lyckligt lottad, du är en av få människor i världen som får jobba med det du älskar”. Och så är det. Det går inte en dag utan att jag tackar den gode Herren för mina stora lycka.

Vid sidan om soloturnén har det florerat rykten kring The Faces återförening. Rod Stewart förklarar:

– Vi hade en repetition som inte alls var dum. Men Ronnie (Wood) har sina personliga problem som han måste reda ut och jag vet inte vad Rolling Stones ska göra. Det kommer inte att vara som förr. Vi är 40 år äldre. Vi kommer inte att vara fulla, ramla omkull och bära löjliga kläder. Så länge publiken är medvetna om det är jag villig att göra det. Men någon måste säga ”nu gör vi det”.

Vad är du mest stolt över i din karriär?

– Att jag lyckats hålla kursen. Det finns inga priser, troféer eller guldskivor som betyder mer än att fortfarande kunna sälja ut konserthallar och bjuda på en intensiv show med massor av energi. Och att jag fortfarande spelar fotboll på söndagsmorgnarna i veteranligan, det är jag väldigt stolt över! säger 65-åringen och brister ut i skratt.

– Jag trodde sannerligen inte att jag skulle göra detta nu. När jag började i musikbranschen hoppades och bad jag att det skulle vara i sex, sju månader så att jag skulle kunna spara ihop tillräckligt för att köpa en sportbil. En väldigt billig sportbil på 60-talet. Här är jag 50 år senare...

Fick du bilen?

– Jag fick bilen OCH tjejen.

Och du är fortfarande populär bland kvinnorna...

– Jag är sannerligen inte en snygg kille. Jag måste ha någon slags appeal. Vad det är har jag ingen aning om, jag har aldrig kunnat förklara det.