Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockig karusell på besök i stan

/
  • De uppsvidade ungdomarna i Cellar Jam Quintet var först ut under lördagens Rockkarusell.
  • Släktingbandet The Relatives från Rätan spelade bland annat en skön cover av Du lever bara en gång av Noice.
  • Secondhand Sensation spelade låtar av brittiska band som The Kooks och Arctic Monkeys, ett sound som skiljde sig från mängden och passade bra.
  • Rói Höttur kommer från Undersåker och spelar psykadelisk rock, med såväl minimalistiska gitarrsolon som högljudda skrik.
  • De uppsvidade ungdomarna i Cellar  Jam Quintet var först  ut under lördagens Rockkarusell.
  • Metalbandet Our Entry från Östersund inledde dagens andra omgång.
  • De uppsvidade ungdomarna i Cellar Jam Quintet var först ut under lördagens Rockkarusell.
  • Five-Leaf Clover fick hela publiken att klappa i takt till sin folkmusik.

Rock, rock och åter rock, i alla dess former, även om det serverades lite folkmusik på slutet. Så gjorde musiktävlingen Rockkarusellen skäl för sitt namn när de i helgen gästade Östersund.

Annons

Det var fullsatt på den innergårdsliknande caféplatsen i ”Gamla Bolaget” när Rockkarusellen skulle dra igång. En lite otippad lokal att planera konsert i, men Tony Arnqvist på Studiefrämjandet berättar att lokalvalet har ett syfte.

– Jag tycker att det är kul att försöka bryta traditionen, det ska gärna variera lite mellan spelningarna. Banden får ta hänsyn till vad som finns och utnyttja det.

Majoriteten av banden var på hemmaplan i Östersund, så även Cellar Jam Quintet som inledde med trevande poprock inför den blygtysta cafépubliken. Headbangande bandet Constructing nomandsland följde upp med bitsk metal. Därefter följde Constitution, ett band som mestadels spelade låtstark samtida populärrock, ibland med melodiutflykter liknande Queen.

Efter en kort paus började andra halvlek med idel rockband att följa, bland annat klassiskt psykedliska tongångar från Rói Höttur. Five-Leaf Clover fick avsluta med sin mestadels instrumentala folkmusik, som fick igång publikens handklapp rejält.

Genom hela tävlingen frågar jag mig samma fråga som en klassisk chipsreklam: Var är brudarna? Violinisten Rebecka Öberg i Five-Leaf Clover verkar vara den enda tjejen i tävlingen, vilket även arrangören Tony Arnqvist tycker är tråkigt.

– Det genomsyrar lite hur det ser ut överlag. Jag hade gärna sett fler tjejer, det är ju roligare med en bra blandning.

Den sjunde februari blir det en till tävling i Folkets Hus, Bräcke. Därefter återstår länsfinal i Östersund i april innan Rockkarusellen snurrar vidare till riksfinal i maj.

Mer läsning

Annons