Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockbandets instrument stulna

Östersundsbandet Myrah har haft inbrott i sin replokal och blivit bestulna på instrument för 40 000 kronor.

– Det känns för jävligt, nu måste vi kanske ställa in vår höstturné, säger gitarristen Tobias Lepistö.

Det var när medlemmarna i Myrah förra veckan kom hem från en turné i Stockholm som de upptäckte att fönsterrutan till deras replokal intill tågperrongen i Östersund var krossad. En eller flera personer hade tagit sig upp på andra våningen och in genom fönstret för att sedan försvinna ut den vanliga vägen med två gitarrer och två så kallade gitarrtoppar.

– Eftersom lokalen ligger på andra våningen och inte har någon insyn så kan man lätt tro att tjuvarna måste ha vetat vad som fanns där. Förmodligen skedde inbrottet förra helgen, säger Tobias Lepistö, som personligen tror att det handlar om ett sabotage.

– Instrumenten har man säkert slängt i sjön. Östersund är för litet för att sälja den här den här typen av grejer vidare, vi samarbetar med många av de större banden i stan, säger han.

Det är Medborgarskolan som äger replokalen. Händelsen är polisanmäld och alla Myrahs musikkollegor är upplysta om vad som har hänt. Nu ser den närmaste framtiden dyster ut för gothrockbandet.

– Vi planerar en höstturné tillsammans med Souldrainer och har en skivinspelning på gång. Nu kanske vi måste ställa in allt eftersom vi inte har råd att köpa nya saker. Det är osäkert om försäkringarna täcker det här, det känns riktigt tråkigt, säger Tobias Lepistö.