Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rock'n'roll-fotograf tog priset

Fotografen Lennart Jonasson tilldelas Östersunds kulturpris 2014. Han får priset för de många intressanta utställningar han bidragit med under sitt yrkesliv och för etableringen av galleri Mono på Frösön, ett kulturellt engagemang som stöttar lokala förmågor inom fotokonsten.

I drygt två decennier har Jonasson arbetat som artistfotograf under Storsjöyran, något som bland annat resulterat i rosade boken ”Wild cards”.

Förutom äran belönas han med en statyett samt ett diplom och en plakett.

Kultur- och fritidsnämnden har också beslutat att Östersunds kulturstipendium 2014 tilldelas Helene Gedda och Clara Bodén med 50 000 kronor vardera.

Helene Gedda får stipendiet för att kunna arbeta med projektet "Jag skriver till mina systrar och bröder", som tar sitt avstamp i 600 jämtars tankar och reflektioner om avundsjuka.

I "Imaginary Residency" sätter filmaren Clara Bodén den akademiska forskningen som bedrivs kring stad och land i en mer visuell och tillgänglig kontext för allmänheten. Stipendiet ska möjligöra hennes fortsatta arbete med projektet.