Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock Band Unplugged

(Harmonix/ Backbone/EA Games)
Ålder: 12+

Annons

Betyg: 4 ”Rock band” satte en ny nivå när det kommer till tillbehörsbaserade musikspel. Med trum-, bas-, gitarr- och mikrofon-kontroller fyllde man snabbt musikspelsfanasternas vardagsrum med prylar.

När spelet släpps bärbart och ”opluggat” till Psp bjuder man på en radikalt annorlunda lösning. Spelaren använder sex knappar, utan några obekväma extraknappsatser som i DS-versionen av konkurrenten ”Guitar Hero On Tour”.

Istället för att spela ett instrument åt gången så ska du hålla igång samtliga instrument i bandet. Du spelar en gitarrsekvens och byter sedan raskt till trummor och så vidare. Missar du så slutar respektive instrument att spela.

På så sätt blir upplägget lite som att hålla igång fyra snurrande tallrikar som balanserar på pinnar. Kul och stressande, på ett helt annat sätt än den ”fullvuxna” konsolversionen.

Med ett fullmatat karriärscenario, skapa ditt eget band-läge och ett 40-tal låtar (några exklusiva för Psp och merparten från ”Rock Band 2”) så är det här en given hit. Faktum är att det spöar de flesta pusselspel till Sonys bärbara.

Enda minuset är att det inte finns något flerspelarläge. Annars är det här en suverän och annorlunda bärbar tolkning av ett redan förstklassigt spel.

Avnjutes med fördel i hängmattan med ett par rejäla hörlurar.

Annons