Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock Band 2

(Harmonix/EA Games)


Ålder: 12+


Format: Xbox 360

Annons

Betyg: 4 Det har inte ens gått ett halvår sedan ”Rock Band” släpptes i Sverige, men redan nu är uppföljaren till årets partyspel nummer ett här. Därför är det kanske inte så konstigt att ”Rock Band 2” känns väldigt mycket som mer av det goda från föregångaren. De grafiska förbättringarna är knappt märkbara, om de ens finns där, och spelmässigt så är det ingen större skillnad.

Skillnaden finns framförallt i det ökade onlinestödet, där du bland annat kan starta en karriär online tillsammans med fyra uppkopplade kompisar. Det är naturligtvis ett briljant nytillskott eftersom man inte alltid har fyra spelsugna kompisar i vardagsrummet.

Dessutom är låtlistan ännu biffigare med över 100 nya låtar och den är lika välkomponerad som föregångaren med allt från indie och metal till gubbiga rockklassiker.

”Rock Band 2” är alltså allt vad originalet var plus extra allt. Det är fortfarande betydligt enklare än ”Guitar Hero” i gitarrläget, men det gör bara att samspelet fungerar klockrent. Harmonix partyspel behåller alltså titeln som tidernas coolaste musikspel, alla kategorier.

Mer läsning

Annons