Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robyn, Linda Pira, Lisa Nilsson med flera

"F!"
Bästa låt: Tove Styrke: "Borderline"

Få saker känns så 2014 som ett partipolitisk trippelalbum från Feministiskt initiativ med några av Sveriges största popartister. Pop och politik är bästa vänner det här supervalåret - att ta ställning är inte sällan synonymt med singelsläpp.

"F!" har en imponerande laguppställning. De flesta har bidragit med egenvalda tidigare släppta låtar, men några har specialskrivit singlar till denna rejält eklektiska skiva. Flera av dem har behållning, skivan är nästan värd en lyssning enbart för deras skull, som Linnea Henrikssons svala "Dum i huvet", Tove Styrkes snygga, knäppa "Borderline", Sarah Dawn Finers svulstiga "Rise with me" och Alina Devercerskis "Mina vänner med vapen". De flesta låtarna går förstås utmärkt att applicera på partiets feministiska kärnfråga, men står även fint för sig själva. Om feminism låter såhär låter den bra, "F!" är kort sagt en värdig samling.

Sara Haldert/TT

sara.haldert@tt.se