Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robyn laddar för ny skiva

Annons


Efter turnén med Madonna och lanseringen i USA är Robyn hemma igen. Nu ska hon ta det lugnt. Svenska fans kan inte räkna med några spelningar förrän den nya skivan är klar - och när det blir vet bara Robyn.

Inte sedan Ace of Bases glada 90-tal har en svensk artist gjort lika mycket marknadsföring och fått lika mycket uppmärksamhet som Robyn med sitt självbetitlade album från 2005. Förra året släpptes skivan i England där den möttes av lyriska kritiker och hittade en stor publik. Våren 2008 lanserades "Robyn" i USA och sedan dess har ett storögt Sverige följt hennes äventyr på andra sidan havet.

Här kallas hon superstjärna, men själv tonar hon ner sin stjärnstatus.

-I USA uppfattas min skiva som mer alternativ än den gör här. Men folk låter mig vara mig själv och det är väldigt skönt, säger Robyn.
Händelserikt år

Det senaste året har varit händelserikt för sångerskan. Hon agerade förband åt Madonna när turnén "Sticky and sweet" drog igenom Europa och hon har hjälpt rapparen Snoop Dogg med sång på hitsingeln "Sensual seduction". Europaturnén kallar Robyn "höjdpunkten" på de senaste två årens intensiva turnerande och det kommer inte bli några spelningar i Sverige den närmaste tiden.

-Nej, nu ska jag komma hem och göra en ny skiva har jag tänkt mig, säger hon
Snoop i badtofflor

Nyligen läckte det ut att Snoop Dogg med stor sannolikhet gästar Robyns nästa album. Tidigare i höstas träffades de i en studio i Kalifornien för spela in sång till nya låtar.

-Om det är någon som jag har gillat sedan jag var liten så är det han. Det var nästan overkligt att se när han lade sin rap. Snoop var väldigt, väldigt cool - och rolig. Han stod i sina badtofflor i studion, säger hon.

Robyn vill inte avslöja något om när hennes nästa skiva släpps eller hur den kommer att låta. Hon har inte gått in i studion på allvar ännu, men hon har "kanske" börjat skriva nya låtar.

-Det är väldigt tidigt. Jag har precis kommit hem och har inte varit hemma på två år så det är väldigt många släktingar och vänner jag vill träffa. Det är snart jul och jag är i "softningsmode", säger hon.

Mer läsning

Annons