Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robyn

"Bodytalk Pt. 3"

(Konichiwa Records/EMI)

På nätet: www.robyn.com

Genialiskt. Åtminstone som marknadsföring betraktat. Det här är den tredje recensionen av vad artisten i fråga beskriver som ett album. Med ep:n "Bodytalk Pt. 3" avslutar Robyn sin trilogi. Samtidigt släpper hon samlingen – eller vad man nu ska kalla det – "Bodytalk".

Det är snurrigt och om Robyn har haft för avsikt att skapa ett helgjutet album framstår pr-kuppen som inte helt skitsmart. Hon kröner sviten med en halv platta och det känns som om luften går ur det grandiosa projektet i samma stund som det avslutas.

Det ska dock sägas att "Bodytalk Pt. 3" innehåller några av de starkaste spåren i serien. "Call your girlfriend" är kaxig, smäktande och smittsamt dansant. "Get myself together" levererar det svenska popårets bästa refräng.

Hårdrockare bråkade halva 90-talet om vilka låtar som skulle bort från kvadrupelskivan "Use your illusions" för att åstadkomma en superplatta. Den konflikten slipper Robyns fans. Helt klart har hon låtar nog till ett av årets bästa album, men inte två och knappast tre.

De nya skivorna har tagit fem år att värka fram. Med tanke på hur snyggt Robyn inledde trilogin hade jag gärna väntat lite till för att slippa se henne sjabbla bort den på mållinjen.