Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Lindqvist skrev kampanjlåten

Östersundsgruppen Cujo is a cat har skrivit den officiella kampanjlåten med Pussy Riots "Death to prison" som förlaga.

Den ryska musik- och konstgruppen Pussy Riot fick sitta i fängelse för sin kamp att få uttrycka sig. De har aldrig fått spela in någon skiva, men det finns skrapiga mobiltelefonupptagningar på Youtube.

Östersundsgruppen Cujo is a cat bestående av Robin och Alexandra Lindqvist ville vara med på ett hörn när kampanjen Fuck you Putin drog i gång. Och resultatet blev en tolkning av Pussy Riots "Death to prison – freedom to protest".

– Det är första gången jag kan vara med i sådana här sammanhang. Jag kan inte sociala medier, men jag kan musik. Så det här är ett sätt för mig att bidra, säger Robin Lindqvist.

För hans del handlar det om att visa var man står och Pussy Riots text om rätten till att få delta i fredliga demonstrationer är bara en av flera värden som han själv vill skriva under på.

Och att det blev en av provokativa Pussy Riots låtar, känns som givet i samarbetet med kampanjgänget bakom Fuck You Putin.

– Jag är musikant och gammal punkare, så jag har nog en provokativ ådra i mig.

Fotnot. Här kan du se musikvideon: http://www.youtube.com/watch?v=o-ogpk_3MsI