Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robin + Batra = sant

Annons


Robin Paulsson är inne på säsongens sista runda med pratshowen "Robins". Han tror på en fortsättning, men först blir det ståuppturné med David Batra.

Showen "Batra & Robin" är inbokad på åtta teatrar med start i Lund den 5 mars och avslutning i Höganäs den 28 mars. Manuset är inte färdigskrivet än, men det blir framför allt ståupp med inslag av sketcher.

-Det ska bli roligt, jag har aldrig varit på turné, säger programledaren som lärde känna "Morgonsoffan"-komikern David Batra när han uppträdde på hans 10-årsjubileum för fyra år sedan.

1999 gick Robin i nian och såg sitt första "Seinfeld"-avsnitt och blev frälst. Efter det började han skriva eget material och sökte sig till ståuppkurser. Hans första ståuppjobb var som uppvärmare åt Adde Malmberg i Kristianstad.

-Det gick väldigt bra, och eftersom jag fortfarande gick i gymnasiet behövde jag inte försörja mig på det, utan kunde under några år ha ståuppkomiken som hobby och låta mig utvecklas.
Skåne regerar

Den svenska ståuppscenen mår gott sedan några år. Att Skåne är starkt representerat, med hyllade komiker som "Hipp hipp"-duon Johan Wester och Anders Jansson, Anna-Lena Brundin, Adde Malmberg, Johan Glans med flera gissar, Robin Paulsson beror på Lunds starka spextradition och på att Malmö hängde på ståupptrenden från början på 1990-talet med ståuppklubbar och talangtävlingar.

Enligt Robin Paulsson har ståuppscenen tv att tacka för sina framgångar. Panelprogram som "Parlamentet" och "Time out" består inte längre av skådespelare, utan främst av komiker i de fasta ensemblerna.

-Och när "Stockholm live" började sändas i tv fick folk se att stand up levde. Vissa trodde inte att det fanns när jag började i slutet av 1990-talet.
Annons