Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roberts badbilder i Badhusparken

/
  • Tre av bilderna är på simmaren Stefan Nystrand som Robert Henriksson följde under flera månader inför OS 2008. Det är dessa bilder som Robert hoppas mest på inför fredag då vinnarna i tävlingen Årets bild presenteras.Foto: Henrik Flygare

Det lyser lite extra i Badhusparken om kvällarna nu när Östersunds egen mästerfotograf Robert Henriksson ställer ut sina bilder.

Annons

Igår kväll var det vernissage för utställningen ”Badbilder”, fem undervattensbilder tagna av den mångfaldigt prisbelönta fotografen Robert Henriksson.

– Utställningen kom till från en idé av Lars Bolin från Färgfabriken norr, säger Robert. Det blev otroligt snyggt, det är roligt att kunna genomföra en utställning utomhus. Sen blir det en intressant kontrast med badbilder ute i vinterkylan, men färgskalorna passar ändå ihop. Utställningen är ett samarbete mellan Vinterparken och Färgfabriken norr.

Robert som vunnit många priser för sina bilder, nu senast den internationella tävlingen Picture of the year för två porträttbilder, är förväntansfull inför fredag då pristagarna i Årets bild får sina utmärkelser på Vadstena slott. Tre av bilderna som hänger i Badhusparken är på simmaren Stefan Nystrand.

– Jag hoppas att det är mitt reportage om Stefan Nystrand som fått priset men jag vet inte alls vad jag vunnit pris för, säger Robert.

Utställningen i Badhusparken pågår till 8 mars och hänger uppe mellan klockan 18-21 alla dagar.

Mer läsning

Annons