Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Uitto (S) lovar mer pengar till hjärt- och strokejukvården redan nu

Nu lovar landstingsrådet Robert Uitto (S) mer pengar till hjärt- och strokesjukvården i länet.

Det blir sex miljoner redan nu och elva miljoner nästa år.

Annons

– Flera viktiga områden inom vården i länet behöver tillskott av pengar för att kunna förbättras, men det tuffa ekonomiska läget har hittills inte tillåtit detta, skriver han i ett pressmeddelande.

– Vi kan inte vänta längre, vi måste fortsätta utveckla vården i länet.

Han beskriver det omfattande omställningsarbetet och de effektiviseringar som pågår, ett tufft arbete med stora förändringar och varsel av personal.

Dessutom har landstingets ekonomer aviserat att regeringens förändringar i statsbidragen kommer att ta över 25 miljoner per år från landstinget och ge till de starkare regionerna söderut.

"Den glesbygdsfientliga politiken får inte krossa våra chanser att utveckla vården och vi kan dessutom inte vänta längre på att regeringens politik ska ändras”, skriver han.

Samtidigt konstaterar han att sjukvården i ett glesbygdslän som vårt inte ska behöva vara sämre, trots att det är dyrare att bedriva en trygg vård med så stora avstånd till vårt enda sjukhus i jämförelse med andra landsting.

”Någonstans måste det vara nog med skattesänkningar och privatiseringar - vårt län behöver inte sänkta skatter för de som redan har pengar, utan en ansvarsfull politik som vågar fördela pengar även till de glesaste delarna av landet”.