Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Carlsson står över tävling på Gotland

Efter en tungrodd säsong skippar Robert Carlsson avslutningen på Gotland.
– Det blir inget Grand National, jag saknar suget, säger den utflyttade Fåkerkillen.
Men tro inte att motocrossföraren skruvar ner satsningen mot eliten.

Annons
Enduroklassikern Gotland Grand National brukar vara en given säsongsavslutning för motocrossföraren Robert Carlsson, men i år finns inte suget.
– Jag har inte varit helt på hugget på slutet så jag hoppar över Gotland i år, säger Carlsson med visst vemod i rösten.
– Det brukar vara en rolig avslutning på säsongen, men i år behöver jag nog vila. Slutet på motocrossäsongen har varit tung.
Det han syftar på är de avslutande SM-tävlingarna i MX1-klassen i Varberg och Tomelilla där Carlsson inte alls fick till det. En niondeplats som bäst på de fyra sista finalheaten resulterade i att Carlsson slutade på en 13:e-plats i MX1-SM. Klart under hans ambitionsnivå.
– Men det har varit en strulig säsong. Det började jättebra men i slutet på maj blev jag sjuk. Det var något slags virus, jag gick och var hängig en hel månad ... det förstörde en del tävlingar.
Men lika plötsligt som sjukdomen slog till, lika plötsligt försvann den.
– Jag vaknade en dag och kände direkt att jag var frisk igen, jättekonstigt, säger Carlsson.
Men då var det redan för sent för att rädda MX1-säsongen, ändå kan han se tillbaka på en del ljuspunkter. Bland annat blev det ett SM-brons i MX3 (450 kubikare och större motorcyklar).
– Och jag hade inte ens tänkt att satsa så hårt på MX3. Kul att lyckas där, speciellt med tanke på att nästan alla de bästa förarna körde MX3 också.
Dessutom gjorde Carlsson bra i från sig i två VM-deltävlingar.
– Två 13:e-platser i MX3-VM i Finland är helt okej och sedan var jag bara 1,7 sekunder från att kvala in i MX1-tävlingen i Uddevalla, säger Carlsson.
Hur ser du på framtiden?
– Fram till jul ska jag hålla mig hemma och jobba och fysträna, sen drar det i gång igen, jag fortsätter att satsa för fullt.
– Först ett år till på hemmaplan, sen har jag ett mål att 2010 göra en satsning i USA ... men dit är det förstås en bit, säger Carlsson.

Mer läsning

Annons