Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivstart av Jämtland i Stockholmsserien – sju segrar på åtta matcher

Jämtland Basket har rivstartat säsongen i Stockholmsserien för U19 herrar och U16 damer.

Åtta matcher har gett sju segrar och topplatser i respektive seie.

Jämtland Ungdom intensifierar satsningen på att skaffa bästa tänkbara motstånd för sina ungdomslag. Klubben väljer i år att låta två av sina lag regelbundet spela i Stockholmsserien, troligen den tuffaste ungdomsserien i Sverige.

P 96-laget spelar i division 2 och gör i år sin sjätte raka säsong i Stockholmsserien medan det debuterande F 98:orna direkt har placerats i division 1.

Satsningen innebär tre-fyra sammandragshelger innan jul och ett antal efter jul. Dessutom kan det bli fråga om slutspel.

– Det kostar mycket, men föräldrarna är verkligen med och betalar och hjälper till med skjuts, berättar Krister Blomgren, idékläckare och coach för U 19-herrarna, men även delaktig i D16-laget.

Årets säsong är den mest omfattande hittills eftersom två Jämtlandslag ska transportera sig till Stockholm tur och retur under en hel säsong.

– Vi försöker att samåka så mycket som möjigt. Dessutom kommer vi ibland att åka med damlaget när de har bortamatcher i Stockholm.

Måste vara extra roligt att få spela med U16-tjejerna?

– Ja, vi har sökt deltagande varje år, men inte kommit med. I år gjorde vi samma sak och hade i princip glömt bort det, när vi såg att vi plötsligt hade blivit inlottat i division 1. Det var bara att börja planera för att vara med, säger "Kricke" med ett skratt.

Division 1-gruppen är riktigt konkurrenskraftig, med totalt nio lag (Södertälje, Uppsala, Täby, Solna, Alvik, Fryshuset, Djursholm, Polisen).

Trots det har Jämtland vunnit tre av sina fyra första matcher, bland annat mot Alvik med 54–46. Solna blev dock för svårt. Där föll Jämtland med 49–61.

På herrsidan har Jämtland vunnit alla sina fyra matcher. Mot Bremer, Central, Akropol och Bollstanäs. Det betyder serieledning.

– Vi var femma i fjol och hade förhoppning på att klättra några placeringar. Nu får vi kanske skruva upp det målet några snäpp. Det vore kul att få avsluta alla åren i Stockholmsserien med att gå upp i högsta divisionen, säger "Kricke".

I laget finns två spelare med meriter från Jämtlands ligalag. Anton Boethius (med i truppen i fjol) och Max Tandberg (ny i år).

– Max har utvecklats väldigt mycket. Han spelar pointguard i år och det är hans bästa position. Anton liknar Stefan Hellgren och Jimmy Widell i sin spelstil. Han är en grovjobbare som använder sin fart för att skapa lägen åt sig själv och åt andra, menar Blomgren.

Som lag då – har ni tagit kliv framåt sedan i fjol?

– Ja, bevisligen har vi gjort det. Vi har hittat våra roller, har en bättre struktur och spelar mer vuxenbasket.

--------------------

Resultat

Herrar 19

Jämtland-Bremer 62–32, Jämtland-Central 85–49, Jämtland-Akropol 85–63, Jämtland-Bollstanäs 69–42.

Damer U16

Jämtland-Fryshuset 69–41, Jämtland-Alvik 54–46, Jämtland-Polisen 63–42, Jämtland-Solna 49–61.