Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivning ska ge bättre skolgård i Hoting

Efter stora ombyggnader på Centralskolan i Hoting återstår slutfasen; att förändra skolgården

– Vi har flyttat in all skolverksamhet i ett hus. Musikskola, bibliotek och fritids har flyttat in i ett annat hus, säger rektor Elisabeth Björn.

Har det blivit som ni förväntade er?

– Jajamän, det har blivit jättefint.

Vad är största fördelarna med ombyggnaden som du ser det?

– Jag sitter mitt i huset och all verksamhet är på ett ställe. Vi har verkligen fördelar av varandra, både låg- och mellanstadielärarna samt högstadiet.

Drygt 100 elever går på Centralskolan i Hoting och för att skapa moderna, ändamålsenliga lokaler har det varit betydelsefullt med delaktighet i projektets utformning.

– Det har blivit ljust och luftigt och väldigt fina lokaler. Det ser vi på eleverna också. I entréhallen finns ett slags uppehållsrum. Där får dukar och blommor stå kvar på borden, det fick de aldrig göra förut, säger Elisabeth Björn.

Efter drygt ett års ombyggnad återstår en gammal skobyggnad att riva, vilket hänger ihop med ombyggnaden av skolgården. Förhoppningen är att det är att det ska vara klart till hösten.

Planerna för skolgården hur ser de ut?

– Eleverna har lämnat in förslag till kommunen. De har gjort ritningar och tredimensionella bilder av hur de vill att det ska vara. Vi får se vad vi får igenom av förslagen, säger Elisabeth Björn.