Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rival Sons tog Jämtarna med storm

Rival Sons

Var: Badhusparken

När: Lördag, 22.45

Betyg: 4

Vilken högtidsstund för älskare av modern men gammal och fin hårdrock eller bluesrock om man så vill. Rival Sons från Kalifornien, USA gästade Östersund och Yran i lördagskväll. Drygt två tredjedelar av badhusparken var fylld av en förväntansfull publik. Den yngste jag såg, var en tjej runt sju och den äldste 70-plus. Med andra ord har Rival Sons lyckats att finna en ny och större publik.

De fyra bandmedlemmarna och deras keyboardist, svenskättlingen Todd Olgren, bjöd på mestadels låtar från senaste plattan Great Western Valkyrie. Konserten rivstartade med rockrökaren "Electric Man" följt av ytterligare tre nya låtar. Under och inte minst när låten Torture avslutats sjunger publiken med och vidare. Detta imponerar på sångaren Jay Buchanan som utbrister "Jag tror ni fattat vad det handlar om". Där uppstod kärlek mellan bandet och publiken.

Att sångaren är sliten i rösten märks knappt, den är raspigtklar även denna spelning. Bandet utnyttjar de 60 minuterna maximalt och avrundar med balladen Face of light som växer i ett maffigt crescendo. Thanks Rival Sons and welcome back to Jämtland!

Låtarna som framfördes var i tur och ordning:

Electric Man

Good Luck

Secret

Play the fool

Torture

Tell Me something

Jordan

Open My Eyes

Pressure And Time

Keep On Swinging

Face Of Light

Johannes Adolfsson