Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RIVAL SONS "Great western valkyrie"

(Budada Records/Warner)
Bästa låt: "Good things"

Betyg: 4

Svårare än så här är det inte: hitta en vokalist som faktiskt kan sjunga, ställ hen längst fram, kicka igång en en stökig shuffel och ös ut enkla, hårda riff. Lätt va?

Nja... Antalet band som misslyckats med exakt det måste vid det här laget överstiga Led Zeppelins, Deep Purples och Black Sabbaths sammanlagda skivförsäljning. Tror ni att det stoppar Rival Sons från att försöka?

Den kaliforniska kvartetten han knappt börja repa innan de dubbades till årets "band to watch" i amerikanska medier. Gruppens senaste album kom 2012 och med retroriff och starka sångmelodier turnerade sig gruppen till ett smärre genombrott i Europa. När Rival Sons nu återkommer är det med sin bästa skiva hittills. På "Great western valkyrie" är alla onödiga krusiduller bortskalade. Det här skenbart enkel, själfullt bluesinfluerad hårdrock från ett band som tror på sin musik och får allt att låta självklart.

Visst har man hört musiken förut, men Rival Sons skruvar upp till elvan och blåser den invändningen rakt in i rockhistoriens skamvrå.

Carl Cato/TT

carl.cato@tt.se