Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riv systembolaget

Med anledning av att jag skrev en insändare i LT för en tid sedan angående smyckning av torget i Sveg så har jag tänkt till, fast det är väl kommunledningens sak om inte Sveg ska läggas för fäfot. Överges.

Annons

Ett bra förslag för att få ett fint socialt fungerande torg i Sveg är att riva systembolaget och göra plats för ett nytt torg på dess tomt avseende för torghandel och loppmarknad. Då får man ett torg på båda sidor om Fjällvägen. Och om man rustar upp det gamla torget radikalt så det blir ett socialt levande torg för ortsbefolkning och besökande turister så lär ju allt tillsammans bli ett steg framåt för en social utveckling i Sveg och Härjedalen. Om man sedan utnyttjar den övergivna stäppen vid medborgarhuset i Sveg, det vill säga Prästtäkten, till en rastplats för hundar sedan den inhägnats så blir nog hundägarna glada. Så måste väl de som jobbar i medborgarhuset också bli av att Prästtäkten åter lever upp med folk och djur inom synhåll med positiv anda. Och ett är säkert, har man låst fast sig i det gamla då blir det inget nytt.

Viktor Blomkrona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel