Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritchie: "Jag har livlig fantasi"

Annons


Nyskilda filmregissören Guy Ritchie sade länge att han aldrig mer skulle göra en gangsterfilm. Den 40-åriga britten, som för tio år sedan slog igenom med "Lock, stock and two smoking barrels", är nu tillbaka med "Rocknrolla", ännu en film som utspelar sig i Londons undre värld.

-Det finns i London i dag en ny slags undre värld, där den gamla skolans gangsters möter en ny sorts kriminella gäng från Östeuropa. Det är en intressant kollision och det var den jag ville skildra.

När TT Spektra möter upp med Guy Ritchie i London säger han att han inte känner några riktiga gangsters. Däremot har han en livlig fantasi.

-Mina manus är helt och hållet påhittade. I "Snatch" hade vi med en scen där mördarna gjorde sig av med likdelar genom att låta grisar käka upp allt kött och ben. Det brukar viskas om att det är så det går till i gangsterkretsar, men jag har ingen aning om ifall det stämmer.

Inför "Rocknrolla" ville Guy hitta ett liknande sätt att brutalt förinta människor på.

-Jag kom på historien med de människoätande kräftorna, säger han och skrattar:

-Dessutom gav det mig möjligheten att på ett smidigt sätt - tycker jag själv - väva in äkta fakta om hur de importerade amerikanska kräftorna utrotat de inhemska kräftorna från de brittiska vattendragen.
Rejält förkyld

Huvudrollerna spelas av Gerard Butler och Thandie Newton som vi känner bäst från den prisbelönta "Crash". Snart dyker hon upp i filmen "Bush", där hon porträtterar Condoleezza Rice.

-"Rocknrolla" är en annorlunda film för Thandie, säger Guy. Hon är inte känd för den här sortens roller, men hon spelar den sexiga revisorn perfekt.

Guys favoritscen är sexscenen mellan Thandie och Gerard.

-När Gerard kom till inspelningsplatsen var han rejält förkyld. Vi trodde att vi skulle få ändra om i schemat, för det fanns ingen chans att Thandie skulle kyssa honom när han nyste och hostade henne rakt i ansiktet. Sexscenen improviserades och det slutade med att det blev en annorlunda och häftig sexscen.

Guy tillägger med ett skratt:

-Allt är påhittat och det är inte baserat på mitt eget sexliv!
Trubbel i paradiset

Intervjun äger rum ett par veckor innan det blev allmänt känt att Guy och Madonna skulle skiljas. En brittisk journalist frågar hur allt står till i äktenskapet.

-Bra tack, svarar Ritchie kort.

Skilsmässoförhandlingarna pågår, men även om Guys privatliv verkar vara stökigt fortsätter han att arbeta, precis som vanligt. Guy regisserar just nu filmen "Sherlock Holmes" i London, med Robert Downey Jr. i huvudrollen som den välkände fiktiva detektiven.

-Jag älskar mitt jobb och jag känner att jag har mycket att ge som filmmakare. "Sherlock Holmes" är ingen gangsterfilm och kommer inte att få stämpeln 'en Guy Ritchie-rulle'. Jag vill inte vara känd för att enbart göra en slags filmer.

När Guy inte arbetar umgås han med barnen, sonen Rocco, 8, adopterade David, 3, och styvdottern Lourdes, 12, från Madonnas tidigare förhållande. En av hans många planer för framtiden inkluderar en film som barnen kan se.

-Jag planerar att regissera en barnfilm inom en snar framtid. Jag har skrivit ett manus och hoppas få igång projektet snart.

\~

\~

\~

\~

Mer läsning

Annons