Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rita kartan i länet

För att landsbygden i Jämtlands län ska utvecklas är det viktigt att vi som bor och verkar här bestämmer hur vi vill att framtiden ska se ut. Om inte vi själva ritar kartan över en positiv utveckling så kommer ingen annan att göra det heller.

Vi är beredda att jobba för att den södra delen av Östersunds kommun och den norra delen av Bergs kommun blir ett nytt och spännande utvecklingsområde. Genom att jobba för en ny väg mellan Vallsundsbron och Sannsundsbron och en gång- och cykelväg mellan Brunflo och Sannsundsbron, skulle hela ”Annersia” kunna klassas som turistväg. Detta i kombination med nya och spännande bostadsprojekt skulle med största sannolikhet både öka turismen, invånarantalet och företagandet. Vi tror att förutsättningarna är mycket goda för ett samarbete mellan de berörda kommunerna. En snabbare väg till Bydalsfjällen gör att projektet även skulle kunna vara intressant för Åre kommun.

Ovanstående är bara ett exempel på hur man skulle kunna tänka nytt för ett särskilt utpekat område i länet. Det finns många flera.

Vi vet genom egen erfarenhet av arbetet i Trångsviken att det är möjligt att vända en negativ utveckling. Det som krävs är engagemang och vilja till samverkan från den som bor och verkar i bygden, berörda kommunpolitiker/tjänstemän och inte minst från olika finansiärer som till exempel EU och stat.

Huvudsaken är att vi gemensamt tar fram visioner och konkreta planer, så att alla är överens om vad som ska åstadkommas.

Vi vill härmed byta namn på landsbygden – en bättre benämning är framtidsbygden.

Ingenting är omöjligt, det tar bara olika lång tid.

Carina Asplund(C),

Per Åsling (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel