Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för utdragen travkonflikt i Italien

Förra söndagen skulle Nils Enqvist ha startat sin stjärna Opal Viking i GP Turilli i Rom. Men loppet ställdes in på grund av en hotande strejk, och nu är läget för det italienska travet ovisst.
– Det finns risk för att det inte blir fler travtävlingar i Italien i år över huvud taget, säger Enqvist.

Annons
På fredagen kom han hem till Kolmården igen, efter en italiensk sejour som inte blev som förväntad. Italienska tränare och kuskar har strejkat och slutat att anmäla sina hästar till loppen.
– Vi ville inte chansa och vara kvar längre och vi har kört i tre etapper från Rom hem till Kolmården sedan i onsdags. Man hade snackat om att köra loppet nu på söndag men det blir inget av med det heller.
Även det italienska Derbyt har ställts in tills vidare där svensktränade Lord Capar var favorit till förstapriset på tre miljoner kronor.
Italiens travförbund (ENCAT) är helt enkelt bankrutt. Man har haft krismöte med både finans- och jordbruksministeriet för att få ett akut bidrag på cirka 500 miljoner kronor. Men än så länge har travförbundet fått kalla handen, dels för att man anses ha misskött sporten under många år, dels på grund av finanskrisen som håller Italien i ett hårt grepp.
Nils Enqvist hade planerat att starta Opal Viking tre gånger i Italien under hösten. Nu blir det i stället två lopp på Solvalla innan siktet ställs in mot Prix d’Amerique den 25 januari nästa år.
– Det här ställer förstås till det lite i planeringen, men vi ska nog ha Opal Viking i toppform sista söndagen i januari, säger Enqvist.
Opal Viking var tvåa i årets Prix d’Amerique och har sprungit in 9,4 miljoner kronor på två säsonger.

Mer läsning

Annons