Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för lång strömlöshet

I norra Sverige saknar omkring 13 000 av E.ONs kunder el, det är länen Jämtland, Västernorrland och Västerbotten som drabbats värst av stormen.

Enligt bolaget störningskarta, vid 11-tiden på söndagen, ska det handla om dryg 3 600 kunder i Strömsunds kommun, närmare 800 i Ragunda kommun och nästan 130 i Krokoms kommun, som berörs av avbrottet.

I ett pressmeddelande står "sedan tidig morgon har alla tillgängliga montörer varit ute för att påbörja felavhjälpningen. Extra personal är också på väg från mellersta Sverige till de drabbade områdena".

E.ON kan inte säga när kunderna får strömmen tillbaka eftersom det är ett stort antal fel, utspridda över ett stort geografiskt område och långa transportsträckor gör att reparationstiden är lång. "Risken är därför överhängande att vi pratar om dygn och inte timmar för en del av kunderna".