Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för förlängt tågstopp i Stora Helvetet

Trafikverket har börjat titta på restaureringen av banvallen i Stora Helvetet, men risken är att tågstoppet blir längre än till sommaren.

Annons

I november förra året registrerades oroväckande rörelser i järnvägsbanken vid Stora Helvetet och all tågtrafik stoppades.

För ett par veckor sedan skrev regionens beslutsfattare ett brev till Trafikverket att de är måna om såväl godstransporterna och persontrafiken på tågbanan Storlien-Kopperå och författade denna uppmaning:

"Vi förutsätter därför att Trafikverket skyndsamt vidtar alla de åtgärder som behövs och prioriterar nödvändiga resurser för en långsiktig lösning".

Och nu har verket svarat. Ansvarig chefstjänsteman konstaterar att de delar uppfattningen om att nödvändiga åtgärder måste göras, men problemet är att ingen kan svara på när experterna har något svar på hur allvarliga skadorna är i banvallen; än mindre när tågen kan släppas på .

"De undersökande åtgärderna som behöver göras är många och i vissa fall ganska komplicerade...", skriver Trafikverket i sitt svar.

Järnvägssträckan är stängd till början av sommaren, men risken är att stoppet blir längre:

"Ifall våra undersökningar visar att järnvägsbanken behöver repareras eller inte går att reparera, så kommer sträckan att behöva vara avstängd en avsevärt längre tid".