Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ringmatcher

Bandy, division 1 norra herrar

ÖBS-Söråker 2–4 (0–3)

Mål ÖBS: Anders Nyberg, Ilkka Kemppainen.

Serieavslutningen blev lika trist som de övriga 13 matcherna för ÖBS. Trots att Söråker kom med endast elva spelare lyckades man utamanövrera hemmalaget.

ÖBS gjorde det heller inte lättare för sig när man drog på sig hela 110 utvisningsminuter, varav fem tio minuters. De 65 åskådarna runt den nya arenan fick vända hemåt utan att ha fått se en enda ÖBS-poäng under säsongen.

Innebandy, division 2 herr

Ankarsvik-Hammerdal 14–5 (5–1, 1–1, 8–3)

Mål: Jonas Ramsell 2, Daniel Löfgren, Fredrik Dahlin, Daniel Ringbert

Klockarberget-Hammerdal 13–5 (5-3, 0–1, 8–1)

Måll: Daniel Ringbert 2, Erik Karlsson 2, Ola Stjernen

Två raka förluster blev Hammerdals facit efter helgens matcher. Som väntat blev serieledaren Ankarsvik en allt för tuff uppgift, men i matchen mot serietvåan Klockarberget hängde jämtarna med länge. 5-4 efter två perioder talade för en spännande sista period, men väl där klappade Hammerdal ihop och Klockarberget kunde gå ifrån och vann tillslut med 13-5.

Klockarberget-Backe 6–5 (2–1, 1–3, 3–1)

Mål: Andreas Olofsson 2, Joel Sjödin, Petter Gjersvold, Kenny Sjödin

Ankarsvik-Backe 16–4 (4–0, 7–0, 5–4)

Mål: Tom Andersson 2, Sebastian Bryntesson, Joel Sjödin

Precis som för länskollegan Hammerdal blev det idel förluster för Backe. I matchen mot Ankarsvik hade man inte mycket att säga till om, men mot Klockaberget var poängen nära. Med fem minuter kvar hade Backe 5-5, men med två minuter kvar hittade Paal Sundberg rätt och Klockarbergets seger var ett faktum.

– De här lagen är i en klass för sig, men i matchen mot Klockarberget tycker jag vi är värda minst en poäng. Men det är som det varit många matcher den här säsongen, vi tappar i slutminuterna, säger tränaren Mats Söderqvist.

Innebandy, division 2 dam

Krokom-Ankarsvik 5–8 (2–0, 0–3, 3–5)

Mål: Marit Kuhmunen 3, Lina Dillner, Jennifer Jaarnek.

Det blev förlust för Krokom när Ankarsvik gästade Krokomshallen. Krokom öppnade dock starkt och efter mål av Lina Dillner och den notoriska målskytten Jennifer Jaarnek såg det ljust ut. Men Ankarsvik vände på steken och hittade nätet åtta gånger de sista två perioderna, då hjälpte det inte ens för Krokom att backen Marit Kuhmunen gjorde hattrick. Resultatet innebär att Krokom ligger kvar på sin fjärde plats, fyra poäng före Sundsvall som dock har två matcher mindre spelade.

Brunflo-Ankarsvik 4–4 (1–1, 0–1, 3–2)

Mål: Sara Magnusson 3, Cecilia Gälliner.

Det blev delad pott i toppmatchen mellan Brunflo och Ankarsvik. Ankarsvik var spelförande men Brunflo hade de vassaste chanserna, men avsluten var tama.

– Vi hade behövt en seger idag och vi hade verkligen chanserna för det. Om vi hade satt våra enkla lägen hade det kunnat blivit tvåsiffrigt, men det var tyvärr bara Sara Magnusson som hade en bra dag framför mål, säger tränaren Jonas Emsjö.

Resultatet innebär att Klockarberget blev den stora vinnaren efter helgens matcher. Deras seger mot Sundsvall med 15-5 tog dem upp i serieledning och Klockarberget har nu serieavgörandet i sina egna händer.

Beröm går förstås till tremålsskytten Sara Magnusson, men även Annika Ström ska ha ett extra plus i kanten.

Ishockey, alltvåan

Nälden-Kramfors 3–5 (0–3, 1–0, 2–2)

Skott: 39–28

Mål, Nälden: Erik Olofsson, Ante Schelvan, Oskar Martinsson.

Ingen bra start för Nälden som mest stod på hälarna och tittade på och bjöd Kramfors på tre enkla mål i den första perioden.

– Det kändes mest som om vi satt kvar i Tv-soffan och fortfarande tittade på OS-finalen, sa tränaren Dennis Jonsson som menade att det var där som man förlorade matchen.

När man väl släppte på den bromsen så kom man närmare och höjde spelnivån.

– Deras målvakt var riktigt bra och tog det mesta.

Extra plus till Erik Olofsson för bra arbetsmoral och ett snyggt mål.