Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riktigt skön konsertupplevelse

Docenterna

Var: Studioscenen

När: Fredag, 20.15

Betyg: 4

"Det är vi som är Docenterna!" Joppe Pihlgrens information är helt överflödig. Ingen har letat sig ner till Studioscenen av misstag, alla, och då menar jag alla, sjunger med, stampar takt, är verkligen där till tredje och sista extranumret som blir halva "Solglasögon". Det är en väldigt skön konsertupplevelse; energin flödar fram och tillbaka över scenkanten och växer hela tiden, vilket gör att jag lätt bortser från det som inte sitter perfekt musikaliskt.

I år är sjunde året bandet spelar på festivalen sedan 1986 och med sig har de presenten "Liv i norr" som är en hyllning till festivalen. Publiken uppmanas filma under låten till en kollektiv musikvideo. "Jag tror på ett liv i norr" sjunger Joppe Pihlgren och musiken breder ut sig som bråddjupa, nattsvarta skogstjärnar men livet i norr är en vag dröm. I "Södermalm" (vars text snyggt inrymmer "gentrifieringen") är konturerna tydligare. Den avslutas med orden "men jag lämnar aldrig Södermalm" – och det känns som att möta en av alla tillfälliga hemvändare som alla ska flytta hem – om några år.

Malin Palmqvist