Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagskandidaterna vill ha mer kollektivtrafik

Dubbelt så mycket kollektivtrafik.
Det säger sig fyra riksdagskandidater från länet vilja ha.

Det är företaget Sekab som låtit riksdagskandidaterna svarat på en enkät om kollektivtrafik. I hela landet stödjer 94 procent av riksdagskandidaterna förslaget om en fördubbling av kollektivtrafiken.

– Det kommer att finnas ett starkt stöd i riksdagen efter valet för att bygga ut kollektivtrafiken. Vid en sådan satsning är det viktigt för miljön att nya bussar i Jämtland och övriga delar av landet kan köras med förnybara drivmedel, säger Lena Nordgren, biodrivmedelsexpert på Sekab i ett pressmeddelande.

367 kandidater svarade på enkäten och 94 procent av dem svarade ja på frågan om det krävs satsningar som gör det möjligt att fördubbla resandet med kollektivtrafik fram till 2020. I Jämtland har fyra riksdagskandidater besvarat enkäten. Alla fyra kandidater svarar ja, absolut på frågan, skriver företaget i sitt pressmeddelande.