Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagskandidat hängdes ut på internet

Linnea Swedenmark från Östersund är Socialdemokrat och riksdagskandidat. Nu har hon hängts ut med namn och adress på internet för att hon sökt information om Sverigedemokraterna.

– Det känns obehagligt att bli ihopkopplad med dem.

Socialdemokraten och riksdagskandidaten Linnea Swedenmark hängdes ut på nätet för att hon visat intresse för Sverigedemokraterna.

Men intresset handlade inte om att hon ville byta parti.

– Jag gjorde ett skolarbete om Sverigedemokraterna när jag gick trean på gymnasiet för några år sedan och beställde material över nätet. Men jag trodde väl aldrig att mitt namn och adress fortfarande skulle finnas kvar, säger hon till LT.

Det var i helgen som en lista på över 5000 namn på människor som sökt information om Sverigedemokraterna hackades och lades ut på nätet för allmän beskådan. Ett flertal personer från länet finns med på listan och man kan helt öppet se såväl namn som bostadsadress och e-postadress.

För Linnea Swedenmark är informationen bekymmersam av flera anledningar.

– Det är många som har mailat och sms:at mig i dag (läs: tisdag) och undrat om jag är egentligen är Sverigedemokrat och det känns såklart obehagligt att bli ihopkopplad med dem.

Hon har under en lång tid fört en kampanj för att kryssa sig in i riksdagen på ett av de två Jämtländska s-mandaten. I går eftermiddag visade kryssrösterna att över 700 personer kryssat Linnea Swedenmark och hon är därmed nära att knipa en av platserna.

– Det finns de som har röstat på mig och undrat om jag är Sverigedemokrat egentligen. Det är kanske det värsta att folk tror att jag är det.

Någon polisanmälan kommer hon emellertid inte att göra.

– Nej, det är inte Sverigedemokraterna som lagt upp de här uppgifterna, men jag ska höra av mig till de som har registret och be dem att ta bort mitt namn.