Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagens fakturor försvann

Riksdagens fakturor skannades i Ulriksfors och lämnades sedan till en säkerhetsvakt vid riksdagsförvaltningen. Därefter är de spårlöst försvunna.

En stor del av riksdagsförvaltningens originalfakturor, vilka skannats vid Itella AB i Ulriksfors, har försvunnit. Fakturorna togs emot av en säkerhetsvakt vid riksdagsförvaltningen den 28 juni, men försändelsen kom aldrig fram till ekonomienheten, utan försvann spårlöst på vägen:

– Riksdagsförvaltningen är vår kund, det stämmer, säger Ingela Forssén som är platschef hos Itella i Ulriksfors. Men jag har inte hört någonting om att fakturorna har försvunnit.

Riksdagsförvaltningens säkerhetschef Lennart Gustafsson och Kent Hogla, chef vid enheten för internservice hanterar saken och man har upprättat en incidentrapport om de försvunna handlingarna.

Riksdagens ekonomienhet får nu utgå från importlistorna för de aktuella handlingarna för att kunna betala fakturorna. Av listorna, vilka omfattar 61 sidor, framgår verifikationsnummer och belopp, och i vissa fall även leverantörens nummer och namn.