Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagen tar upp lokala tv-nyheter i debatt

SVT vill förändra den regionala nyhetsbevakningen. Färre anställda leder till sämre bevakning i glesbygd. Frågan debatteras just nu i riksdagen.

Det är riksdagsledamoten Marie Nordén, (S), som ställt interpellationsfrågan till kulturminister Lena Liljeroth-Adelsson. Frågan debatteras i riksdagen vid 14-tiden på tisdagen.

Bakgrunden är att SVT planerar att omorganisera sin verksamhet med personalminskningar som följd. Risken finns att det leder till en försämring för de i dag ofta redan små redaktioner som bevakar glesbebyggda områden.

– Omorganisationen leder till färre anställda, färre sändningstider, fler bandade nyheter, vilket försämrar kvaliteten på nyheterna. Redan idag är Stockholmscentrering av nyheterna mycket stor och nu ska hela Norrland, som utgör halva landet, bevakas från Umeå. Det är oacceptabelt, säger Marie Nordén, (S).