Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riklig utsmyckning av midsommarstången på Jamtli

Smörblommor, maskrosor, midsommarblomster och hundkex. Många hjälpte till att plocka blommorna på ängarna vid Jamtli och midsommarstångens björklövsgrund utsmyckades rikligt.

Som vanligt är det proppfullt med dansanta midsommarfirare runt stången, och det tog en liten stund innan det blivit ordning på ben och armar i ringarna av dansare. Vi går över daggstänkta berg och Prästens lilla kråka lockade ung som gammal till dans.

Det traditionella firandet på Jamtli i Östersund bjöd på mycket musik, dansuppvisningar och spontan lek. I väntan på att stången restes var det många barn som tog en fantasiåktur med lilla Thomée på lekplatsen.

Vid kransverkstaden blir det brått att hinna få färdig blomsterkransarna. Någon nöjde sig med endast en björklövskrans medan andra fyllde kransen med blommor av diverse slag.

Sofia Waldefors hjälper Elin och Emmy Tronset med kransarna.

– Vi gör små blombuketter som vi fäster runt kransen, säger Sofia Waldefors.

Sedan är det dags för blomsterplockningen till midsommarstången. Felicia Ragell från Stockholm firar midsommar med mormor och morfar i Östersund. Hon plockar en stor bukett och tar med den till stången.

Margareta Florin har dagen till ära tagit på sig Tornedalsdräkten.

– Jag kommer därifrån och därför har jag den här. Men jag bor i Åre, säger hon.

– Jag har firat midsommar på Jamtli några gånger och hjälper självklart till att plocka blommor, säger Margareta Florin.