Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardssons alternativa träning en nyckel

Försvarat stafettguld och andra medaljen i Sotji-OS.

Daniel Richardsson vill inte tacka skadan och den tragiska olyckan från i somras.

– Jag har tvingats köra mer styrketräning och en typ av rehab, som jag nog kommer att fortsätta med så länge jag åker skidor, säger Richardsson.

Den långe hälsingen medger att tiden till rejäl styrketräning ibland inte prioriteras.

– Men när jag valde bort operation fanns det inget val. Korsbandet är trasigt och då måste man bygga upp mycket muskulatur för att klara av att kompensera det ett friskt knä klarar av att balansera upp.

– Hade jag varit fotbollsspelare eller utförsåkare skulle jag inte ha kunnat vara med här. Då hade jag opererat knät och varit borta i minst nio månader…

– Förbundskapten Rikard Grip, Sveriges Olympiska Kommitté och alla landslagskompisar tackar i dag för Daniel Richardssons tuffa beslut för sju månader sedan.

Och någon operation blir det inte efter den här säsongens slut heller för 31-åringen från Iggesund och Hudiksvalls IF.

– Nej, nu kommer jag att köra mer styrka och en viss typ av rehab hela tiden, under resten av min karriär. Låter jag bli kommer att känna av det på ett negativt sätt.

– Men hittills känns allt bra. Jag hade ju trasat sönder låret också och jag tappade väl två månader, som mest gjort sig påmint i fristilsåkningen tidigare. Men när vi gick in i säsongen var jag i full gång och jag hoppas kunna göra en bra femmil om en vecka, fast den går i fri stil och inte som nu på stafetten (andra sträckan) och på 15 kilometer, då jag kört klassiskt.

Förutom den egna alternativa träningen hyllar Daniel Richardsson lagandan.

– Jag tror att vår modell är ett vinnande koncept. Vi har ett fantastiskt samarbete inom gruppen och även om man vill vara med på alla läger accepteras det om någon, som jag, delvis kör ett litet eget upplägg.