Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richard Lindblom

”Du var så god, du var så glad, du lämnar fina minnen kvar.” Den raden kan inte klarare beskriva personen Richard.

Han var född och uppvuxen på en bondgård i Bjärme och det var naturligt efter avslutad skolgång bli sina föräldrars hjälp på gården. Han gick en vinterkurs på Torsta lantmannaskola, gjorde värnplikten på I 5 och arbetade sedan på Bjärme andelsladugård fram till nedläggningen 1965.

Richard fick sedan anställning vid Stockholms kustartilleriförsvar i Vaxholm. Här fick han uppleva havet i både storm och stiltje vid turer till hemliga förråd ute på öarna utanför Rindö.

Efter pensioneringen flyttade han hem till Bjärme. ”Det bästa jag gjort” sa han till mig en gång. ”Här har jag mina syskon och syskonbarn och ungdomsvänner hälsar på.”

När krafterna avtog flyttade han till vårdhemmet i Fåker. Richard hade ett smittande leende och det kom fram lite extra när han talade om flickorna som tog hand om honom.

Då lyste ödmjukheten och tacksamheten om den gode Richard.

Sven i Näcksta