Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revyklassiker på Storsjöteatern

100 år av svensk revyhistoria presenteras i kväll på Storsjöteatern av estradören och sångaren Mattias Enn.

Mattias Enn är inte okänd för Östersundspubliken. I augusti 2009 besökte han tillsammans med Succéorkestern Astoria Folkets Bio/Regina för en konsertkväll på temat svensk filmmusik från svensk guldålder.

– Det blev en härlig konsert med allsång och berättelser om de gamla storheterna Jules Sylvain, Georg Enders med flera, berättar Bio Reginas Ola Hanneryd.

– Mattias Enn är ett ovanligt fenomen inom svenskt nöjes- och kulturliv, professionell av den äldre skolan, kul, påläst och mycket underhållande,

När Mattias Enn nu återkommer till Östersund är det i Riksteaterns regi. Han är ute på en landsomfattande turné – besöker inte mindre än 51 orter – med ett program som han kallat "Ett sekel av revyer".

Bland annat får vi möta revykungarna Karl Gerhard och Ernst Rolf, primadonnan Zarah Leander och komediennen Hjördis Pettersson. Men även senare musik, bland annat av Povel Ramel, dyker upp på repertoaren. Det blir kända kupletter, roliga anekdoter och lite glad allsång.

Mattias Enn debuterade 1993 på Mosebacke i Stockholm med Zarah Leander-föreställningen "I skuggan av en stövel ." Han har genom flitigt turnerande byggt upp en trogen publik över hela landet och har bland annat medverkat i "Allsång på Skansen"vid ett flertal tillfällen. Han har även gett ut elva cd-skivor.

Med en ohämmat äkta passion för den klassiska svenska revyhistorien har Mattias Enn skapat sig en unik plattform som artist. Han ser sig själv som en länk mellan då och nu och han strävar efter att förmedla dåtidens artistiska ideal till våra dagar.

Under turnén ackompanjeras han av två alternerande pianister Carina E Nilsson och Samuel Skönberg.