Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revy fick extra förstärkning

/
  • Örjan Lindqvist, Rolf Engberg och Folke Lindqvist, debutanter i ett revyorkesterdike, repeterar för fullt i Nyhem.
  • Nyhemsrevyn 2010. Från vänster Örjan Lindqvist, Bosse Fredriksson, Margareta Stenlund, Rolf Engberg, Pauli Lemmetyinen, Doris Eriksson, Inger Landerberg, Folke Lindqvist, Kajsa Widén och Göran Bergström. På bilden saknas Jenny Hakkola.
  • Inger Landerberg gör en Montasami och fixar tofsen åt Doris Eriksson.
  • Doris Eriksson och Bosse Mysing blir brutalt rånade av den grymme Pauli Lemmetyinen, som vid fototillfället demaskerade sig för att se bättre ut på bild.

Det tog sisådär 70 år innan länets firade dragspelshjälte Folke Lindqvist i sin egenskap av spelman fick vara med om det som han får uppleva i Nyhem, norr om Bräcke.

Annons

Där sitter han nämligen just nu i orkesterdiket och tillsammans med brorsan och basisten Örjan och gitarristen Rolf Engberg och repeterar för att för första gången i sin karriär kompa en lokalrevy.

”Ny och Hemsk – Törs ni så törs vi” heter det i stort sett helt hembakade både buskisiga och lite mera allvarliga alster som vid två föreställningar skall framföras på valborgsmässoaftonen i Vängåvan, Nyhem.

– Blir det stor rusning efter biljetter kanske vi kör en föreställning 1 maj, säger en drömsk revypappa, Bo ”Mysing” Fredriksson.

Den här Nyhemsrevyn är lite speciell.

Främst på grund av att det är en revy som firar Vängåvans 100-årsjubileum.

Så länge sedan är det nämligen sedan som traktens nykterhetsloge fick sin mark att där uppföra sitt nöjestempel, högst upp i byn.

Just jubiléet ledde till att Nyhemsrevyn ville bjuda sin publik på någonting lite extra och när nämnde Mysing fråga Örjan Lindqvist om komp kom ett raskt och glatt ja.

Den kyrkliga Englandsresan för köp av liturgiska klädespersedlar får sitt, laddstationen för elbilar i Bräcke som kan leda till att folk måste stanna 12 timmar för att ladda bilen, är med liksom George Clooney och Bräcke kommuns något oväntade beslut att plocka bort sin nuvarande telefonväxel från Ragunda och placera den i Berg.

Revyarrangörer är som brukligt Alliansen Vängåvan och ABF i Bräcke.

Nyhemsrevyn bjuder generöst LT:s läsare på ett smakprov ur revyn:

En man som vet att han ligger på sitt yttersta talar med sin doktor:

Doktorn:

– Du Kalle som slitit och släpat hela ditt liv, nu ska du ju få komma till ett ställe där det inte finns något arbete.

Kalle:

– Men kära doktorn, ska jag få komma till golvfabriken i Bräcke?!

Mer läsning

Annons