Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revisorerna: Hur finansieras informationssekreteraren?

Revisorerna i Bräcke och Revsunds pastorat har reagerat över att det inte finns någon delegations- och beslutsordning kring hur ekonomiska beslut tas i pastoraten.

– Hur besluten fördelas mellan kyrkonämnd/kyrkoråd, kyrkoherde och enskilda anställda har inte kunnat presenteras, skriver revisorerna.

– Detta är anmärkningsvärt, liksom att vi inte kunnat få ta del av aktuell förteckning över attestanter för olika konton.

Ännu ett finansieringsärende förbryllar revisorerna, nämligen att kyrkofullmäktige beslutat att inrätta en ny tjänst som informationssekreterare i de båda pastoraten. Jobbet innehas i dag av Monica Reinholtz och revisorerna saknar besked om beslut om hur hennes tjänst skall finansieras.

– I fullmäktigebeslutet anges att kyrkonämnden diskuterat frågan och i kyrkonämndens protokoll framgår att fallet diskuterats.

Något kostnadsförslag finns inte redovisat, inte heller hur tjänsten skall finansieras. Enligt beslut i kyrkonämnden skulle en före slagen person kallas till intervju innan fullmäktige beslutat att inrätta tjänsten.

Revisorerna anser slutligen att rutinerna för kollektredovisningen behöver ses över och förbättras.

0693-314 34

ingvar.ericsson@ltz.se