Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revanschsugna Nälden vann hemma mot Kovland

Ett aggressivt Nälden vann mot Kovland med 5–2.
– Sett över 60 minuter gjorde vi vår bästa fight den här säsogen, säger Pär Karlsson.

Annons
Nälden fick en kanonstart och Johan Jönsson petade in ettan redan efter en och en halv minut. Sedan fortsatte Nälden att trumma på och slet åt sig en härligt överlag på 3–0 efter den första perioden.
– Vi var lite revanschsugna och jag har sett på träningarna att det spratt i benen på killarna. Så jag tror att vi var lite toppade till den här matchen. I första perioden var det ett lag på banan bara, vi var otroligt aggressiva, säger Näldentränaren Pär Karlsson.
Men sedan kom svackan. Kovland bjöds in i matchen och gick upp till 3–2.
– Där hade vi en liten dipp. Vi blev lite stirriga och stillastående. Men vi lyckades ta tag i det de sista sju minuterna så det kändes skönt inför sista perioden.
Matchavgörandet kom i början av den tredje perioden då Nälden fick spela 3 mot 5. Kovland lyckades inte utnyttja den bjudningen och efter det tog Nälden över.
– De hade läge att kunna gå ikapp, men vi gjorde det bra. Där visade vi vägen och fick extra energi när vi klarade av det. En stor eloge till Henrik Ring, Igor Skenderija och Felix Chougui som klarade av det på ett lysande sett.
Efter en denna segermatch hade Pär Karlsson svårt att lyfta fram några spelare. Men Johan Jönsson var mycket bra tillsammans med backarna och Christian Elf i målet.
– Det här var härligt. När vi spelar som i dag så är vi ett bra lag.
Nästa match för Nälden är nästa söndag hemma mot KB 65.
matchfakta
Näldens IF–Kovlands IshF 5–2 (3–0, 0–2, 2–0)
Första perioden: 1–0 (1.24) Johan Jönsson, 2–0 (18.28) Mikael Zetterberg-Bengtsson (Johan Jönsson), 3–0 (19.25) Igor Skenderija (Mikael Zetterberg-Bengtsson, Johan Jönsson) spel fem mot fyra.
Skott: 19–4.
Andra perioden: 3–1 (6.19) Petter Näslund (Stefan Bergsten, Rickard Björk), 3–2 (7.09) Henrik Olsson (Magnus Magnusson).
Skott: 13–13.
Tredje perioden: 4–2 (8.01) Nikolaos Strantzalis (Andreas Forsberg), 5–2 (15.26) Johan Jönsson (Daniel Öhnstedt)
Skott: 10–13. Totalt: 42–30.
Utvisningar: Näldens IF 6x2 min. Kovlands IshF 10x2.
Domare: Joakim Samuelsson, Östersund.
Publik: 102.

Mer läsning

Annons