Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reumatikerföreningen Ragunda

Annons

Reumatikerföreningen Ragunda hade årsmöte den 22 februari på HSO-kansliet i Hammarstrand.

Föreningens ordförande Anna-Stina Palm hälsade alla hjärtligt välkomna. Ett ljus tändes och de fyra medlemmar som avlidit under året hedrades med en tyst minut varefter Anna-Stina Palm, Gustaf Hillerström och Solveig Hadarsson sjöng "Tysta skyar".

Till att leda årsmötesförhandlingarna valdes distriktets representant Lars Oskarsson och att föra årsmötets protokoll valdes Gunda Knutsson.

Av verksamhetsberättelsen framgick att föreningen kunde se tillbaka på ett relativt bra verksamhetsår, föreningens verksamhet har bedrivits i likhet med tidigare år, såsom samarbete med de andra handikappföreningarna i Ragunda kommun. Bland annat har reumatikerföreningens medlemmar haft studiecirkel tillsammans med DHR, Hrf och Hjärt-lung. Fibrogruppen har träffats ett antal gånger, vilket de även kommer att fortsätta med under 2014.

Föreningen har anordnat vårfest och surströmmingsfest för sina medlemmar, däremot deltog föreningens medlemmar i den stora gemensamma julfesten som anordnats på Centrum i Hammarstrand, där det bjöds på jultallrik, historieberättande, sång och musik av bland andra Bröderna Lindqvist, Sigge Backlund, Gustaf Hillerström och den skönsjungande ynglingen Marius Bengtsson från Lugnvik.

Medlemsantalet var vid årsskiftet 58 personer, en minskning med fem personer under verksamhetsåret.

Efter förrättat val fick styrelsen följande utseende: ordförande Anna-Stina Palm, vice ordförande Ulla Lindström, kassaförvaltare Sonja Solander, övriga styrelseledamöter Gunda Knutsson och Sven-Ivan Andersson, styrelsesuppleanter Anne Eriksson och Ingrid Holmberg-Andersson. Studieorganisatör Anna-Stina Palm. Revisorer Margareta Persson och Gerd Jacobsson som ordinarie och med Ragnar Andersson som ersättare. Ombud för de olika diagnosgrupperna valdes enligt följande: AS-Bechterew Sven-Ivan Andersson, fibromyalgi Ulla Lindström, artros- och artrit Gerd Eklund, SLE Solweigh Ivarsson. Kontaktombud Ulla Lindström, Britt-Elise Ohlsson, Anna-Stina Palm och Gunda Knutsson. Till distriktets representantskap valdes Dagmar Jonsson och Ragnar Andersson som ordinarie och Solveig Hadarsson som ersättare. Valberedning: Dagmar Jonsson, Maj-Lis Jonsson och Solweigh Ivarsson.

Efter förrättade val och övriga årsmötesförhandlingar tackade mötesordförande för förtroendet att leda årsmötet och överlämnade ordet till den omvalda ordföranden Anna-Stina Palm som förklarade årsmötet avslutat.

Efter mötet bjöds deltagarna på kaffe och smörgåstårta och underhållning av Anna-Stina Palm, Gustaf Hillerström och Solveig Hadarsson.

Ordförande Anna-Stina Palm tackade alla som kommit till årsmötet och överlämnade en bukett tulpaner vardera till Lars Oskarsson, Dagmar Jonsson och Sirkka Salomonsson.

Gunda Knutsson