Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reumatikerföreningen

Annons

Reumatikerföreningen i Östersund höll årsmöte den 23 februari. Ordförande Inger Persson hälsade 50 medlemmar välkomna. Minnet av de under året bortgångna medlemmarna hedrades med ljuständning och en tyst minut.

Presidium för årsmötesförhandlingarna: David Magnusson, ordförande och Rolf G. Swedbergh, sekreterare.

Verksamhetsberättelsen: 2008 har varit ett år fyllt med aktiviteter. Bland annat gästades föreningen under april av Urban Widholm som berättade om sin verksamhet i Undersåker. Deltagarna fick också se och prova rättvisemärkta varor.

I juni företogs en teaterresa till Tångeråsen där ”Gudarnas skymning” spelades och 55 medlemmar inklusive anhöriga deltog.

I vanlig ordning också en resa i oktober till IKEA i Sundsvall med en fullpackad buss. I maj deltog 37 personer i en SPA-resa till Pärnu i Estland. Dessutom julmarknad på Remonthagen och föreningens julbord på restaurang Papegojan med ett 80-tal närvarande.

Under året har styrelsen och övriga funktionärer genomgått många och kvalificerade utbildningsinsatser.

Härefter lades verksamhetsberättelse inklusive den ekonomiska berättelsen till handlingarna varefter styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2008.

I maj åter är det åter dags för en ny SPA-resa till Pärnu och redan nu är 42 personer anmälda. Dessutom blir ytterligare ett antal resor och medlemsmöten.

Till ordförande omvaldes Inger Persson, vice ordförande Berith Krieg, sekreterare Christine Jemtehed, vice sekreterare Mariette Buskenström, kassör Graciela Iglesias och studieorganisatör Berith Krieg. Övriga ledamöter: Gun Jönsson och Ing-Mari Rystedt. Suppleanter: Eva Bäckström, Siv Hedlund, Elisabeth Nyström och Kenth Fick. Revisorer: Barbro Norberg och Berit Danielsson med Ingrid Andersson som ersättare.

 Ombud till distriktets representantskapsmöte: Inger Persson Rolf G. Swedbergh, Lisbeth Flodin och Christine Jemtehed med Mariette Buskenström och Eva Bäckström som ersättare. Ombud till ABF Z: Berith Krieg med Eva Bäckström som ersättare. Ombud till Handikappsamverkan i Östersund: Inger Persson med Berith Krieg som ersättare. Diagnosombud valdes enligt följande: Bechterew/AS-råd: Rolf G. Swedbergh, Artritråd: Berith Krieg, Artros-Spondylosråd: Eva Bäckström, Systemsjukdomsråd: Lisbeth Flodin och Fibro-mjukdelsråd: Ing-Mari Rystedt. Arbetsmarknadsombud: Gunborg Hägg. Informatör: Inger Persson. Valberedning: Iréne Fregelin.

Därmed återstod avtackning av Lisbeth Flodin och Karin Dahlberg som nu lämnat sina uppdrag som ledamöter i styrelsen.

Även Eva Åberg blev föremål för uppvaktning med anledning av att hon under hela tio år arbetat med handträning för artrospatienter. Ett arbete hon kommer att fortsätta med ska tilläggas.

Kvällen avslutades med smörgåstårta och tillbehör.

 

Mer läsning

Annons