Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reumatikerförbundet Östersund

I år gjorde Reumatikerföreningen sin årliga sommarresa till Verkön med S/S Thomé.

Målet var naturligtvis att äta lunch på det ärevördiga Verkö slott, som inte är något ”slott” egentligen.

Verkön är Storsjöns pärla och ligger cirka 10 km eller 5,4 sjömil väster om Frösön. På ön ligger den vackra slottsliknande villan som uppfördes av överstelöjtnant Behm år 1905. Det har senare kommit att kallas "slottet". Byggnaden renoverades 1994 och är i dag en fullt utrustad restaurang- och konferensanläggning med hotellrum i sekelskiftesmiljö.

Det var cirka 100-talet medlemmar som slöt upp till denna utflykt som blev mycket uppskattad. Det var soligt, men inte så varmt, och lugnt på sjön, så det blev en lyckad tur.

Medlemmarna utforskade nyfiket ”slottet” efter lunchen som verkligen erbjuder fina sekelskiftesrum till sina övernattningsgäster. Omgivningarna är lummiga, grönskande. Tänk att få ha ett slott som sommarstuga! Men numera är det Östersunds kommun som äger slottet och alla kan få njuta av det.