Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resultat lokalfotbollen

Fotboll, herrar division 4

Alsen-Ås 4–0 (0–0)

Andreas Zakrisson 2, Erik Hemlin, Per Olofsson.

Efter en seg första halvlek lossnade det en aning för Alsen i andra halvlek.

– Jag tycker att 4–0 speglar matchen på ett bra sätt. Vi kunde ha gjort något fler mål samtidigt som Ås hade en farlig kontring och även ett skott i stolpen, säger Niklas Dahlström i Alsen.

"Dala" var speciellt nöjd med att hans unga spelare återigen tog chansen.

– Vi har en generationsväxling i år och det roliga är att varje gång vi släpper fram någon ung spelare så tar de chansen. I dag hade vi en 99:a och fem 97:or på planen.

Extra beröm går till hårdjobbande Per Olofsson samt bröderna Jimmy och Oskar Hernerud.

Fältjägarna-Offerdal 3–2 (2–2)

Fältjägarna: Jörgen Nilsson 2 (en straff), Kristoffer Henriksson. Offerdal: Anders Wilson, Tomas Fetterplace.

En jämn match, precis som i förra omgången som slutade 1–1 i Offerdal. Den här gången var Fältjägarna aningen vassare och det var inte oväntat hemmalagets anfallsduo Jörgen Nilsson och Kristoffer Henriksson som blev matchvinnare.

Nilsson gjorde två mål i första halvlek och Henriksson avgjorde i 90:e minuten. De två har nu gjort 39 av Fältjägarnas 48 mål. Samtidigt passerade hemmalaget tredjeplacerade Ope och gick upp på fjärde plats.

Offerdal å sin sida fick se sin fina svit om åtta matcher i rad utan förlust brytas. Laget gjorde ändå ingen dålig insats och visade att laget gjort stora framsteg sedan i fjol. Det som imponerar är framför allt den fina balansen i laget, där alla kuggar i varandra på ett bra sätt och där man jobbar hårt för varandra.

Stugun-Frösö B 4–0 (2–0)

Robin Fagerberg 2, Mattias Lindstein, Kalle Hägglund.

Hemmalaget jobbade hårt och gav inte Frösön speciellt mycket utrymme, åtminstone inte offensivt.

– Vi gjorde 2–0 på 13 minuter och sedan slutade vi spela. Frösön fick rulla boll och vi hade svårt att komma åt dem, men samtidigt hade de inte så mycket att komma med framåt. Totalt sett glänste vi inte, men alla hjälptes åt och gjorde en riktigt bra laginsats, sammanfattade Jonte Fischer, tränare i Stugun.

Plus i Stugun går till hela laget. Hos Frösön noterar vi att backen Leo Hansson är tillbaka efter en lång bortovaro.

Hede-IFK Östersund 5–2 (1–0)

Hede: Hazem Alhusian 3, Niklas Swartz, Dennis Tunell. IFK: Ingen uppgift.

Hemmalaget svarade för årets bästa insats och då var IFK chanslöst. 5–2 kunde ha varit ännu mer om Hede inte hade bränt några bra chanser.

– Vi hade verkligen ett glädjespel i dag. Det var vår bästa match i år. Vi rullade bollen och spelade verkligen rolig fotboll. 5–2 speglar matchen bra, men det hade lika gärna kunnat vara 5–0 eller ännu större seger. IFK:s mål var slarv från vår sida, menar Dennis Tunell.

Nykomlingen från Härjedalen tog därmed sin tredje seger i år och skuggar Tandsbyn i tabellen. Klart är att fotbollen är tillbaka på allvar i Hede.

– Truppen är bred och vi har en sån bra gemenskap. Vi är som en stor familj, säger Dennis Tunell.

Största plustecknet i Hede går till tremålsskytten Hazem Alhusian, en syrisk invandrare som kommit till Hede i år. Beröm även till Tobias Dahl som gjorde comeback efter sju månaders skadefrånvaro.

Skytteligan

20 mål: Jörgen Nilsson, Fältjägarna.

19 mål: Kristoffer Henriksson, do.

13 mål: Anton Hybrink, IFK Östersund.

12 mål: Pontus Edholm, Ope.

10 mål: Andreas Zackrisson och Jon Persson, Alsen, Christoffer Nilsson Ihrén, Ope, Jonas Andersson och Robin Fagerberg, Stugun.

9 mål: Nicolai Tararov, Ytterhogdal.

8 mål: Vitalil Rudii, Ytterhogdal.

Fotboll, damer division 3

Berg/Myssjö-Vemdalen 6–2 (3–1)

B/M: Frida Norling 3, Alicia Saur, Erika Dahlgren, Emelie Olsson-Holten. Vemdalen: Moa Svensson, Moa Olsson.

Hemmalaget tog sin tredje seger i sin tionde match och en anledning till det var förstås tremålsskytten Frida Norling. Vemdalen har det tufft i år och ligger kvar på sin jumboplats med fyra poäng.

Skytteligan

12 mål: Linnea Bergqvist, IFK Östersund, Margareta Handler, Häggenås.

11 mål: Tina Edström Olsson, ÖDFF/Frösö.

10 mål: Alice Viklund, IFK Östersund.

8 mål: Nike Hansson, ÖDFF/Frösö.