Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurering av Lugnviks fotbollsplan

Fotbollsplanen i Lugnvik är i mycket dåligt skick och gräsbeläggningen utsliten. Ansvaret ligger på Östersunds kommun, men de har inte tillräckligt med pengar för att restaurera planen. Nu erbjuder sig IFK Östersund att betala halva kostnaden.

Annons

Fotbollsplanen i Lugnvik är en elvamanna gräsplan. Den är tillgänglig för föreningar och allmänhet och används såväl av Lugnviksskolan på idrottslektionerna som av IFK Östersunds ungdomsfotboll. Ansvar för drift och skötsel ligger på Östersunds kommun genom miljö- och samhällsnämndens trafik- och parkavdelning.

Planen bedöms vara i så dåligt skick att gräset behöver bytas ut. Kostnad för denna åtgärd kalkyleras till drygt 300.000 kronor. Miljö- och samhällsnämnden respektive kultur- och fritidsnämnden har var för sig alldeles för begränsade ekonomiska budgetutrymmen för att kunna satsa den summan.

En lösning på dilemmat har presenterats av IFK Östersund. Föreningen har sökt medel från Idrottslyftet/Riksidrottsförbundet till restaureringen och har goda chanser att beviljas ungefär halva summan som krävs. Man föreslår därför ett samarbete med Östersunds kommun, där IFK Östersund står för halva kostnaden och Östersunds kommun för resterande. Förslaget innebär att nytt, färdigt gräs läggs på planen. Växtbädden utjämnas med sand och grus samtidigt som det befintliga gräset ligger kvar. Planen ska sedan vara spelklar efter åtta veckor.