Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang stängdes av kommunen

Kommunens avdelning för miljö och hälsa beslutade om tillfällig stängning av en restaurang i Östersund i samband med ett polisingripande mot ägaren, som misstänks för narkotikabrott.

I lördags tog Östersundspolisen med en restaurangägare till polishuset för kroppsbesiktning, efter misstanke om narkotikabrott. Enligt polisen hade de fått flera samtal från allmänheten om att restaurangägaren var drogpåverkad, som LT tidigare skrivit.

Polisen kontaktade då kommunens avdelning för miljö- och hälsa, som beslutade att stänga restaurangen tillfälligt.

– Grunden för stängningen var att det var smutsigt. Men det är inget som är svårt att åtgärda, säger Peter Grevsten, hälsoskyddsinspektör.

I restaurangen var inte heller platsen för livsmedelshantering åtskild från städkemikalier, som det är krav på.

Enligt Peter Grevsten kan restaurangen öppnas efter att ägaren åtgärdat bristerna som ligger bakom stängningsbeslutet och att miljö och hälsa gjort ytterligare ett besök där.

Enligt Per Thelin, utredare hos polisen, pågår en brottsutredning mot ägaren, som släpptes efter kroppsbesiktningen på stationen.

– Det rubriceras i nuläget som narkotikabrott, säger Per Thelin.

Omfattningen kan han inte säga något om i nuläget.