Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang och lägenheter följer liftsatsning

Gunnar Forss satsar 60 miljoner kronor på en ny restaurang samt 30 lägenheter vid Skalspasset på Vemdalsskalet. Byggstart sker redan under våren.

En restaurang för 350 sittande gäster kommer att byggas vid Skalspasset. Restaurangbyggnaden kommer att uppföras i två våningar och den totala ytan blir 1 200 kvadratmeter.

– Vi kommer att ha en restaurang på övre planet och i bottenplanet blir det skidshop, skipassförsäljning och nyckelutlämning. Vi kommer även att ha ett café, bageri och utlämning av hämtmat, berättar Gunnar Forss.

Under nästa år kommer 30 lägenheter att byggas i området.

– Det blir lägenheter av hotellkaraktär där gästen själv ska kunna välja vilken servicegrad som ska ingå, förklarar Forss.

För att Skalspassområdet ska bli riktigt attraktivt finns även ett barnområde inplanerat i anslutning till boendet och restaurangen.

– Det är ju ofta så att barnen har bättre ork än oss vuxna. Vi bygger ett upplyst lekområde med en rullbandslift, området ska kunna ses från såväl lägenheter som restaurangbyggnad, berättar Forss.

– Vi tycker att den satsning som görs här på Vemdalsskalet är fantastisk. Jag har tillbringat vintrarna här sedan 80-talet och 2005 köpte vi en egen stuga, berättar Niklas Söderlind som fanns på plats med familjen när utvecklingsplanerna presenterades.

Byggstart för restaurangen sker i vår och den ska vara färdig i december, lägenheterna byggs nästa år.