Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang Mikado återuppstår i Stadsdel Norr

Nu börjar det synas att det är en japansk restaurang som byggs på Stadsdel Norr. Men än är det en bit kvar innan den planerade öppningen i mitten av december.

Annons
Arbetet pågår för fullt på Stadsdel Norr.
Det har börjat grävas där den nya förskolan ska ligga, och om ett par veckor beräknas bygget komma igång.
- Ica Maxi och förskolan ska inte vara färdiga förrän nästa år, men vi räknar med att komma igång med det bygget i dagarna, säger Jan-Erik Wikén, arbetschef på Peab.
Bygget av Mikado pågår i Stadsdel Norr vid det gamla vakthuset på I5, väster om Jägarvallen. Det påbörjades i somras, och beräknas vara klart i slutet av november.
I övrigt fortlöper arbetet på området enligt planerna.
- Vi håller mest på med anläggningsarbete i form av Arenavägen för tillfället, säger Daniel Kindberg från Fältjägaren fastigheter AB.
Likaså är det snart dags för Ica maxi att ta form, de gamla byggnaderna på platsen har börjat plockas bort för att grävarbetet ska kunna börja även där. På måndagen hade takstolarna plockats ned, och ska nu fraktas bort.
- De gamla byggnaderna har åkt på olika håll. Någon är på Jamtli och någon har skänkts till en hembygdsgård, säger Jan-Erik Wikén.