Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resor och sex har räddat regnig sommar

Sol och bad är inget länsborna har kunnat ägna sig år under juli i år.
Utställningar, resor – och massor av sex, har i stället fått ge guldkant åt de grå och kalla dagarna.

Läs även: Minusgrader i Jämtland – kallast i landet

Efter en kall juni månad inleddes juli med ett härligt högtryck. Bortsett från de stackars dagarna blev tyvärr inte juli månad något att skriva hem om heller – vad gäller vädret.

Juli slutade på en genomsnittlig temperatur runt det normala.

– Men det enda det beror på är de varma dagarna vi hade i början av månaden sade Nizan Cohen, meteorolog vid vädertjänsten Foreca tidigare i juli till Länstidningen.

Länsborna har i stället, i brist på sol och badförutsättningar, hittat andra aktiviteter att ägna sig åt under den kyliga och regniga sommaren.

Christine Amréus, som äger erotikbutiken Erubé, har haft en hektisk månad och hyllorna gapar tomma i affären när Länstidningen tittar in.

– Det har varit mycket bra försäljning i juli, mycket mer än normalt. Det är helt galet, säger Christine Amréus.

Vilka är de nya kunderna?

– Vi brukar ha en hel del norska kunder under somrarna men de har inte varit här i samma utsträckning i år. Med tanke på det är det ännu mer anmärkningsvärt att vi sålt så bra. Det är länsborna som ryckt upp sig, säger Christine Amréus.

Hon var helt oförberedd på den plötsliga uppgången och hade inte planerat för anstormningen av kunder.

– Det är helt sanslöst. Till nästa sommar måste jag handla mer om det blir likadant väder då, för nu är det väldigt tomt här. Det ser bedrövligt ut på hyllorna just nu, säger Christine Amréus.

Vad har gått bäst i sommar?

– Det som nästan är helt slut är dildos och penisringar. De brukar följas åt försäljningsmässigt. Om man säljer mycket andra leksaker brukar det även gå en hel del penisringar. De hjälper till att hålla ståndet uppe och kan behövas om man ägnar mycket tid åt att ha sex, säger Christine Amréus.

Ett annat alternativ för de som sett drömmen om en varm och solig semester gå upp i rök har varit att åka bort.

– Vi har haft telefonkö i ungefär 30 minuter normalt under juli och en hel del människor har även letat sig hit till butiken. Det har varit ett högt tryck här, säger Veronica Wikberg, säljchef på Ticket i Östersund.

Resorna som sålts är inte bara sommarsemestrar utan även till senare under året.

– Det har varit hög efterfrågan på resor under höstlovet och kring årsskiftet också. Människor känner ett behov av att ta sig härifrån.

Vart resan går verkar spela mindre roll för länsborna som även bokat storstadsresor när charterresorna blir fullbokade.

– Några bra priser på charter är svårt att hitta nu och då bokar man resor till städer i stället. Man verkar bli väldigt flexibel med sitt resmål när det är sådant här väder, säger Veronica Wikberg.

För de som stannat hemma men inte tillbringat dagarna i sängen har många letat sig till Teknikland i Optand. Det kylslagna vädret har gett gott resultat i besöksstatistiken.

– Det har varit fler besökare än vanligt som tittat på utställningarna och satt sin tekniska kreativitet på prov i Komteks drop-in-verkstad. Det är alltid något fler besökande när det är sämre väder och juli har varit bra för oss, säger Anders Österholm, projektledare för Teknikland.

Förutom ett par veckor varje år, då besöken alltid ökar, är Anders Österholm nöjd med vädret som det varit i sommar.

– Under Yranveckan och Storsjöcupen ser vi ofta en uppgång oavsett väder men annars är det sämre med folk när det är fint trots att vi även har servering, lekpark och aktiviteter utomhus, säger Anders Österholm.

Läs mer:

Håll ut – värmen kommer i augusti!

Sexhjälpmedel ny storsäljare på Apoteket