Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resan tillbaka börjar för ÖBK

Östersunds BK får en småtuff resa tillbaka till Nordallsvenskan. 14 matcher ska spelas i division 1 och bara de två bästa går upp.

– Kvalserien är väldigt öppen, säger Conny Halvarsson.

Precis som i fjol blir det alltså kval som får avsluta säsongen för ÖBK. Kval för att hålla sig kvar i Nordallsvenskan.

Upplägget är det väntade: Åtta lag, där de två bästa är klara för allsvenskt spel och lag 3 och 4 får spela ytterligare ett kvalspel.

– Jag tror att det blir ganska jämnt. Inget lag är riktig favorit. vi ska definitivt kriga om någon av de fyra första platserna, säger Halvarsson.

Den mångårige ÖBK-ledaren tror att det finns ett par nyckelfaktorer som kommer att bestämma utgången av kvalet.

– Jag tror att hemmamatcherna kommer att avgöra mycket.Kan vi vinna dem och ta någon bortamatch tror jag att mycket är vunnet.

Ur den synvinkeln har ÖBK fått en småtuff lottning, med fem bortamatcher på de sju första omgångarna. ÖBK inleder på bortaplan i Örnsköldsvik. Dubbelmöte mot Domsjö och Nolia, 19 januari.

– Vi brukar spela relativt bra i Ö-vik. Det vore skönt om vi kunde börja bra där och få med oss en mental kick till fortsättningen, avslutar Conny Halvarsson.