Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik på ledare 19 december: "Vi behöver en mötesplats"

I en ledare med rubriken "Stoppa statens flyktbeteende" finns följande kommentar om landsbygdsorganisationen Hela Sverige ska leva:

"Ironiskt nog har lobbyorganisationen sitt kontor i Gamla stan, men de kan åtminstone säga att lobbyister behöver ha nära till makten."

Här är verksamhetschefen Terese Bengards replik:

"Hela Sverige ska leva tycker precis om dig, Tord, att statliga jobb ska finnas i hela landet. Vi ser allvarligt på den till viss del dolda centralisering som skett de senaste åren där allt fler statliga jobb försvunnit från mindre orter och städer. Detta har vi lyft som en viktig fråga i bland annat den nya landsbygdsparlamentariska kommittén.

Vi tycker att de kan se Hela Sverige ska leva som en förebild - att man skapar arbetstillfällen och har arbetsplatser runt om i landet men att man, precis om vi, har en mötesplats i Stockholm där man träffas när det behövs fysiska möten. Då det än så länge är enklast att ta sig dit för samtliga.

Våra anställda bor och betalar skatt i Hammarstrand, Grundsund, Stjärnsund, Klintehamn, Gunnarsbyn, Uppsala, Rågsved, Billinge, Hudiksvall, Borgholm och på Värmdö. Det innebär att vi har en bred kompetens och förståelse för hur det är i hela landet. Vi jobbar både med lokal landsbygdsutveckling och att påverka politiker så att de ska tänka på att besluten gynnar landsbygden och inte bara städerna. Låt oss göra det tillsammans. 

Terese Bengard

Verksamhetschef för Hela Sverige ska leva

med kontor och folkbokföringsadress i Hammarstrand

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel